Katja haastoi listaamaan omituisuuksia, joten siinäpä aihe kirjoitella tällä kertaa. Tämä onkin ensimmäinen kerta kun törmään haasteeseen, olenhan blogimaailmassa aika aloittelija enkä edes kovin aktiivinen sellainen. Haasteen säännöt kuuluvat:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

"Paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."

 

Omituiset tavat voivat olla aika subjektiivisia, toisen omituisuudet saattavat olla toiselle normaaleja ja toisinpäin. Ei ollut ihan helppoa löytää omituisuuksia, tai siis ainakaan omasta mielestäni kovin omituisia tapoja. Tässä tämänhetkinen listaukseni, joka voisi jonkin ajan päästä olla aivan toisenlainen.

 

  1. Espressojen ja cappuccinojen maassa voi tuntua omituiselta, että pinttyneenä tapanani on aamuisin keittää mukillinen suomalaista suodatinkahvia, jota rahtaan Suomen matkoilta ja tilaan vieraiden mukana. Koulukaverini opetti minut noin 8-vuotiaana juomaan kahvia, ilman sokeria ja puolet maitoa seassa. Tapa on jäänyt, en ole koskaan tottunut juomaan mustaa kahvia ja sokeri pilaa kahvin maun. Italialainen kahvikin kyllä käy, lounaan jälkeen maitotilkalla höystettynä tai aamupäivän cappuccino baarissa.

  2. Eräs mieluinen harrastukseni on hakata halkoja. Ei ole parempaa keinoa päästää höyryjä pihalle kuin iskeä kaikin voimin kirveellä halkoon ja lyödä kerralla kahtia niin että tikut lentävät! Pieneen puukamiinaamme hankimme kyllä halot valmiina, mutta sytytysvaiheessa on ainakin omasta mielestäni aivan välttämätöntä pilkkoa muutama isompi halko pienemmiksi paloiksi. Naapurit varmaan katselevat ihmeissään kuinka hullu suomalainen heiluu kirveen kanssa takapihalla kiilto silmissä. J

  3. Toisin kuin Katja, välttelen kaupassa käyntiä viimeiseen asti, ostan kerralla enemmän ja taion tarvittaessa koko viikonlopun ateriat pakastimen ja kaappien kätköistä, vaikka kaupassa olisi käyty viimeksi edellisenä viikonloppuna.

  4. Keräilen paperikasseja ja myös kauniita muovikasseja kasapäin enkä meinaisi millään raaskia heittää niitä pois. Toinen keräilyharrastukseni ovat baarien sokeripussit, koska en käytä kahvissa sokeria kerään pussit talteen.

  5. Harrastan keskeneräisiä asioita ja teen montaa asiaa yhtäaikaa. Kaappeihin on kertynyt keskeneräisiä käsitöitä, päässäni liikkuu keskeneräisiä projekteja, pöydillä ajelehtii aloitettuja muistilappuja ja listoja keskeneräisistä tai hoidettavista asioista, joiden loppuun saattaminen saattaa venyä ikuisuuteen, tietokoneella on keskeneräisiä kirjoituksenpätkiä, tavarat saattavat jäädä matkan varrelle kun samalla teen jotain muuta jne. Kotini on jatkuvasti "keskeneräinen", sisustus ja pihan hoito tuntuvat olevan ikuisesti keskeneräisiä projekteja, siivous ja muu kodinhoito ovat jatkuvasti käynnissä olevia prosesseja. Ainut asia, jota en jätä kesken, on kirjojen lukeminen. Kun kerran aloitan jonkun kirjan (nykyisin liian harvoin) luen sen sinnikkäästi loppuun saakka, kirjan laadusta riippuen nopeasti hotkaisten tai pikku hiljaa pienissä pätkissä.

En taida tällä kertaa lähettää haastetta eteenpäin, sillä seurailemani blogit näyttäisivät jo olevan haastettuina, mutta kuka tahansa blogiini eksyvä saa kyllä vapaasti napata omituisuusmeemin itselleen.