Sunnuntaina oli ohjelmassamme tällä erää ehkä viimeiset superhäät italialaisittain. Tuttavapiiri alkaa olla naimisissa, osa on ehtinyt jo erotakin, joukossa muutama sitkeä poikamies. Näissä häissä kaikki oli viimeisen päälle, vain ilma teki temppujaan. Kun ajelimme Chiantin mutkaisia teitä kirkolle, kiireessä kuinkas muuten, ympärillä salamoi ja ukkosti ja vettä tuli taivaan täydeltä. Italialaisissa häissä voi onneksi luottaa siihen, että morsian antaa odottaa itseään ja tämä morsian odotteli ehkä sateenkin loppumista ja saapui kirkkoon 20 minuuttia ilmoitetun ajan jälkeen, jolloin viimeisetkin myöhästelijät olivat saapuneet.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Onneksi kirkonmenojen aikana sade lakkasi, juhlapaikalla tuli enää muutama pisara ja iltapäivällä jopa aurinko paistoi, niin uskomattomalta kuin pilvien kaikkoaminen harmaalta taivaalta aamulla tuntui. Juhlapaikka oli vihreiden kukkuloiden ja viinipeltojen ympäröimä vanha linna Chiantin sydämessä. Vihreällä nurmella oli tilaa lasten juosta ja leikkiä.

Antipastot syötiin linnan "piharakennuksessa" ja niiden runsaudesta olisi hyvin riittänyt koko lounaaksi. Lounas tarjoiltiin linnan koristeellisissa saleissa, annokset olivat sopivia ja ruoka erittäin maukasta. Alkuruokana oli mm. kesäkurpitsankukkarisottoa parmesaanikuoressa ja puolikuun muotoista tuorepastaa saksanpähkinä-päärynä-pecorino täytteellä. Pääruokana chianina filettoa ja gratinoituja tomaatteja. Hääkakku ja muita herkkuja tarjoiltiin ulkona.

Juhla jatkui musiikin säestyksellä iltaan asti, jolloin viimeisille tarjoiltiin vielä "kevyt" illallinen: monenlaisia salaatteja, toscanalaista leipäsalaattia panzanellaa, pieniä voileipiä, juustoja jne. Lähdimme vihdoin kotiin kun lettupannua alettiin kuumentaa, nutella-lätyt eivät enää jaksaneet houkuttaa ja poikakin alkoi olla jo kypsä juostuaan isompien lasten perässä koko päivän. Lähtiessä saimme mukaamme bombonieran, muistolahjan hääkarkkien kera. Juhlapaikan tunnelmaan sopivasti laatikosta paljastui viinisetti: pullonavaaja, kaatonokka, pullonkaularengas ja lämpömittari!