Suomi-lomani sattuu usein alennusmyyntien aikaan, jolloin Marimekon myymälä on vakikohde. Viime vuosina olenkin hamstrannut alesta vastustamattoman edullisia Marimekon kankaita. Varsinkin ulkosuomalaisena kotimaan design-klassikot tuntuvat nousevan erityiseen arvoonsa ja kotiin on mukava saada ripaus pohjolan selkeitä muotoja ja raikkaita värejä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kesäkuisen lomani hankinta oli taas inspiraatio-ostos, mutta kuuden euron metrihintaa ei voinut vastustaa! Tällä kertaa kangas ei jäänyt komeroon makaamaan kuukausiksi, vaan eilen sain aikaiseksi ommella päiväpeiton Maija Louekarin "Ystävät"-kankaasta. Lisäsin reunoihin mustaa kangasta saadakseni sängyn levyisen ja olin tulokseen oikein tyytyväinen. Jämäpalaa ei tietenkään voinut jättää käyttämättä, joten tein siitä tyynynpäälliset, toinen puoli mustaa kangasta.

 

1736947.jpg

 

Viime kertainen kangaslöytöni "Kaktus" odottaa sen sijaan vielä lopullista käyttötarkoitustaan.

Joltain edelliseltä lomalta olen hankkinut alesta vahakankaisen "Karhunkukka"-pöytäliinan, joka on erittäin käytännöllinen sen lisäksi että on paljon tyylikkäämpi kuin täältä löytyvät vahakankaat. Olenkin saanut hankkia Marimekkopöytäliinan tilauksesta myös italialaiselle tuttavapariskunnallemme. Ehkä pitäisi harkita uraa jonkinlaisena Suomi-designin lähettiläänä!

 

1736956.jpg